Voedselzandloper cake met vijgen, gember en koriander

Voedselzandloper, ik ben er nog niet helemaal in thuis en sommige dingen vind ik een beetje vreemd. Ondanks dat heb ik toch is iets geprobeerd te maken volgens de spelregels. Het moest een cake worden, hier mochten dan dus geen tarwe of ander meel in. Havermout was het gekozen alternatief. Waarom het ene graan beter is dan het andere is mij een beetje onbekend maar havermout lust ik in ieder geval.

Na een blik geworpen te hebben in de keukenkastjes had ik een lijstje met ingrediënten die ik zou kunnen gebruiken. Een korte blik op het internet leerde mij dat de ingrediënten te combineren waren en ik kwam verschillende gerechten tegen waarin ze ook gecombineerd waren. Alleen geen cake of beslag recept en geen recept dat alle ingrediënten bevatte. Dat was dus de uitdaging.

Om te beginnen de ingrediënten:

* 100 Gram Havermout
* 1 banaan
* Handje gekonfijte vijgen
* Handje krenten en rozijnen
* 2 Eieren
* 1 Theelepel baking soda
* Stukje gember (zonder schil)
* Bosje koriander

Benodigd heden

Bereiding:

Wel de krenten en rozijnen in wat water om ze wat smuiger en soepeler te maken. Gooi de havermout de gesneden banaan en de gesneden vijgen en de geraspte gember in de mixer.

Gember Vijgen Banaan en Havermout

Laat dit alvast even mixen totdat je al een beetje 1 geheel krijgt. Voeg vervolgens de twee eieren toe en daarna de fijn gesneden koriander. Mix dit geheel totdat je een mooi beslag krijgt. Voeg als laatste de krenten en de rozijnen toe zonder het water.

Bakken:

In een over op 180 graden zet je vervolgens de bakvorm waarin je het beslag hebt gedaan en laat dit 30 tot 40 minuten afbakken.

Gember vijg koriander cake

Als je met een tandenstoker erin prikt en er blijft niks meer aan hangen dan is het goed.

Vijg Gember Koriander Cake

De smaak van gember is subtiel en de krenten en rozijnen er doorheen zijn lekker. Je proeft de banaan goed en ook de koriander is goed te proeven. Ik ben benieuwd wat de proefkonijnen er vanavond van vinden !

Red. : de proefkonijnen hebben genoten! De combinatie is niet voor de hand liggend maar heel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *