Restaurant Morris, stoer met Vleesch!

Restaurant Morris zit sinds kort op het Spaarne, waar voorheen de Korenbeurs en Nobel hebben gezeten. Een plek met mooi terras met uitzicht op het water en de ondertitel: till we MEAT!

We treffen een stoer interieur met fijne ruimte tussen de tafels. De leuke zitjes en hoekjes maken het tot een plek waarin je met verschillende gezelschappen een gezellig plekje moet kunnen vinden; voorin hoge grote en lange tafels waar je met een vriendengroep kunt genieten van bier van de tap in combinatie met mooie stukken vlees, achterin de zaak wat knusse nisjes waarin je met een klein gezelschap met wat meer privacy kunt dineren. Voor ieder wat wils dus.

Op een fijne zaterdagmiddag hebben we, na een lekkere terras middag, nog zin in bier en vlees. Morris stond al even op onze wensenlijst en lijkt ons hiervoor een uitstekende gelegenheid!

Bij binnenkomst en op de foto’s die op de website staan komt de industriële look van de inrichting duidelijk naar voren. Je verwacht hierdoor ruige bediening en grote stukken rood vlees op open vuur, mogelijk nog tips voor de toekomst ;-), voor nu is de zaak prima toegankelijk en de sfeer lekker ontspannen. De gezellige bediening heeft verschillende redelijk lokale biertjes (Amsterdam) op de tap en daarnaast een klein kaartje met wijnen en sterkere dranken – van alle markten thuis.

Op het online menu hebben we al wat minder gebruikelijke stukken vlees gespot en dat is dus ook precies hetgeen we willen bestellen. Naast steak en een gerijpte côte du boeuf staat er picanha (staartstuk, red.) op de kaart. Een prachtig stuk rundvlees van ongeveer 800 gram waar we zeker zin in hebben.

Naast het hoofdingrediënt van het diner kun je kiezen uit verschillende bijgerechten, van gegrilde groentes tot nacho’s en simpele maar lekkere cole slaw. Ook werkt Morris samen met Friethoes en zodoende kun je ook biologische frieten van Friethoes als bijgerecht bestellen. Wij kiezen voor de cole slaw, aardappel wedges en nacho’s bij de picanha. Bij dit mooie stuk vlees bestellen we voor de verandering een lekker koud glas met IJwit bier. Een prima verfrissing bij de stevige smaken van het vlees.

De snijplank op de foto geeft precies aan hoe de picanha heeft gesmaakt, goed sappig en lekker mals!

Op ons komt Morris over als ontspannen en lekker no nonsense, goede plek waar je een leuke avond kan eten en borrelen. Goed om dit soort plekken te hebben in Haarlem, niet te moeilijk maar wel gewoon goed. Top! Till we MEAT again Morris!

CuliHaarlem beoordeling (1-10):

  • Bediening: 7,5
  • Hoofdgerecht: 8,5
  • Bijgerechten: 7
  • Entourage: 7,5
  • Prijs-kwaliteit: 7,5

Totaalscore: 7,5

Info restaurant:

Restaurant Morris
Spaarne 36
2011 CJ Haarlem
www.restaurantmorris.nl
023-5327034

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *