Restaurant Hout in de Hout

Restaurant Hout aan de Wagenweg organiseert één keer per jaar een openlucht-lunch in park de Hout. Dit jaar is het event gepland op 3 september en zijn wij er eindelijk bij! En wat een leuke belevenis was het, lekker eten en drinken gecombineerd met het groene park, top!

Bij aankomst worden we welkom geheten met een lekkere frisse cocktail van gin, limoncello en basilicum. Iedereen verzamelt op het terras van het restaurant en rond 1 uur vertrekken we. Via een kleine detour lopen we naar de ingang van het park tegenover het Sancta Maria college en bij het kapelletje op het veld speelt een Jazz band. Onder het genot van de muziek krijgen we een koel glas rosé en een voortreffelijk rendang kroketje. Deze setting belooft wat!

Jazz in het park

Vervolgens lopen we verder door het park tot we uitkomen bij het veld waar alle tafels gedekt en wel voor ons klaar staan.

Hout @ Hout 2017

Met een gezelschap van bijna 200 mensen nemen we hier plaats. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan het eerste gerecht. Lange tafels zijn nodig om de couverts klaar te kunnen zetten en opmaken en dat ziet er spectaculair uit!

Hout @ Hout 2017

Het eerste gerecht is een prachtig opgemaakt bord met steak tartaar en een crumble van brood, tomaat en kres. Hierbij wordt een Franse chenin blanc geschonken met aroma van groen fruit en een klein beetje honing. We zitten prachtig en grinniken om toevallige voorbijgangers die hun ogen uitkijken.

Steak tartaar

Vervolgens krijgen we een romige kreeftenbisque met rivierkreeftjes, bleekselderij, wortel en crème fraiche. De bisque is super smaakvol en met de uitdaging om 200 mensen per keer uit te serveren natuurlijk super knap dat alles nog redelijk warm aan tafel wordt uitgeserveerd!

Kreeftenbisque

Daarna is het de beurt aan de oven gegrilde dorade met bbq jus, appelcouscous, avocado en mango-gember crème die het geheel een lekker pittige twist geeft.

Dorade

De borden worden prachtig opgemaakt!

Zonder dorade

Als laatste gerecht in het park krijgen we een Bourgondisch Latifestyle kaasplank met verschillende kazen. Met een ‘van je bord lopende Franse’ tot een stevige blauwe kaas. Bij dit gerecht krijgen we een fruitige Elysee (Viqh) Mourvèdre uit Frankrijk geschonken. Deze krachtige en toch fruitige wijn vinden we goed passen bij de krachtige smaken en geuren van een kaasplank.

Bourgondische Kaasplank

Na de kaasplank is het helaas alweer bijna afgelopen en lopen we terug naar het restaurant. Op het terras wordt gezellig muziek gedraaid, kan er nog een dansje worden gewaagd en wordt het dessert uitgereikt: een mousse van mokka met een crumble van bastogne-achtige koek. Wat ons betreft een mooie afsluiting op een heerlijke, uitgebreide en zonnige lunch in de Hout. Dit is – zeker met droog weer – een aanrader voor iedere culinaire Haarlemmer! Hout, dank voor een perfecte culinaire nazomermiddag.

CuliHaarlem beoordeling (1-10):

  • Bediening: 7
  • Gerechten: 8,5
  • Entourage: 9,5
  • Prijs-kwaliteit: 7,5

Totaalscore: 8

Info restaurant:

Restaurant Hout
Wagenweg 214
2012 NM Haarlem
www.restauranthout.nl
023-5516358

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *